'Golf Beats Cancer' is te gast op de Kempense Golf op 26 mei 2019


Golf Beats Cancer’ organiseert al jaren een golf criterium over verschillende Vlaamse Golf Clubs. De bedoeling: golfers een aangename sportieve dag bezorgen vol extra’s met centraal een goed doel. Ook dit jaar is het goede doel van Golf Beats Cancer ‘Stop Darmkanker’. En dat is niet toevallig….


Wisten jullie dat ….

  • 1 op 20 mensen wordt in zijn leven geconfronteerd met darmkanker

  • In België: 23 nieuwe gevallen per dag, 9 overlijdens per dag.

  • Darmkanker treft zowel mannen als vrouwen

  • 1 op 7 is jonger dan 50 jaar

  • De evolutie van een poliep tot kanker is een traag proces dat 8 tot 10 jaar duurt


Cijfers om bij stil te staan maar ook cijfers om actie rond te voeren want er is ook goed nieuws. Als darmkanker in een vroeg stadium ontdekt wordt heb je meer dan 90% kans op genezing. En dat kan via een eenvoudige stoelgangtest. Het motto van de vzw is dan ook Doe.De.Test


Het is dan ook een absoluut privilege om de organisatie van Golf Beats Cancer te mogen verwelkomen op 26 mei 2019 op de Kempense Golf. Een Single Stableford wedstrijd vanuit een fantastische organisatie en met leuke extra’s op de baan.


We zullen vanuit onze club deze dag volledig in het teken stellen van het goede doel, Stop Darmkanker. Dr. Luc Colemont, boegbeeld van de vzw, zal ons vergezellen tijdens de prijsuitreiking op hopelijk een prachtige dag.Aangezien we op zondag 26 mei onze burgerplicht in het stemhokje moeten vervullen hebben we de eerste starttijden iets later dan anders ingepland. (Start 10:30 tot 14:00).

Ik hoop van harte dat jullie allen massaal mee de schouders zullen zetten onder Golf Beats Cancer en zo de VZW Stop Darmkanker mee kunnen steunen.Geschreven door Kristof Mettepenningen van de Kempense Golf.

www.golfbeatscancer.be www.stopdarmkanker.be

GBC_logo_cirkel.png

Contact

Adres

Menkhoeve 8

2243 ZANDHOVEN

BE 0656.906.269

  • Facebook - White Circle
  • White Twitter Icon
  • White Instagram Icon

© All rights reserved to Sport Beats Cancer vzw