Golf en beleggen: de perfecte match

Golf en beleggen: de perfecte match


Les 1: focus op je doel

Golf en beleggen hebben meer met elkaar gemeen dan je zou denken. Een doordachte strategie, concentratie en geduld zijn essentieel om positieve resultaten te behalen. Zowel op als naast de green. In verschillende artikels laten we u de raakvlakken zien tussen golf spelen en beleggen op de beurs. Kortom, inzichten genoeg om uw handicap te verlagen en/of uw rendement te verhogen.

Bij het golfen heb je steevast een doel voor ogen: een opeenvolging van 18 holes waar je de bal hole per hole naartoe wenst te spelen. Dat geldt evenzeer voor beleggen: per ‘slag’ bouw je je portefeuille verder uit. Ook daar mik je op een beoogd doel, dat je wenst te bereiken over een bepaalde beleggingshorizon.

Zowel bij het golfen als het beleggen richt je voor de volle 100% je blik op de plek waar je wil landen. Een paar afwijkende ‘hooks’ zijn geen ramp, maar het is best om niets aan het toeval over te laten, en dus een doordachte strategie te hanteren.


Concentratie is cruciaal

Daarbij is focus ontzettend belangrijk. Laat niet te snel de moed zakken bij een afwijkende golfslag, of een daling na aankoop. Integendeel, probeer deze negatieve emoties achterwege te laten en concentreer je op je einddoel – een aanvulling op je pensioen, een spaarpot voor familieleden, een filantropisch project of die bevredigende putt op het einde van de hole.


Geduld en vastberadenheid

Wie zijn geduld verliest bij 1 of 2 minder goede slagen, hypothekeert of ondermijnt dat einddoel. Effecten koop je niet voor morgen, maar voor overmorgen. De lange termijn. Een daling kan net een opportuniteit zijn. Blijf dus bij je strategie. Bijschaven mag – soms moet je ook je golfspel aanpassen aan de weersomstandigheden – maar houd je einddoel altijd in het vizier.

Kortom: richt je rationeel op de toekomst en laat je tijdens de wedstrijd niet ontmoedigen of emotioneel van de wijs brengen door gebeurtenissen op korte termijn. Marktbewegingen zijn er van alle soorten slag en zullen er ook altijd zijn. Een portie geduld en een uitgetekende strategie zijn de sleutels tot succes.

Meer weten over het bepalen van je beleggingsdoel en -horizon? Neem dan een kijkje op https://www.binck.be/academy


GBC_logo_cirkel.png

Contact

Adres

Menkhoeve 8

2243 ZANDHOVEN

BE 0656.906.269

  • Facebook - White Circle
  • White Twitter Icon
  • White Instagram Icon

© All rights reserved to Sport Beats Cancer vzw